У парламенті Канади протестували кліматичні активісти

У парламенті Канади протестували кліматичні активісти

Укрінформ
Майже три десятки активістів організували сидячий протест у будівлі парламенту Канади, вимагаючи посилення боротьби зі змінами клімату.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Учасники протесту потрапили до парламенту у складі екскурсійної групи. Коли їх завели до сесійної зали, вони дістали транспаранти, роздруковані на жовтій тканині, сіли на підлогу та відмовилися залишати приміщення.

Протягом 15 хвилин служба охорони силоміць вивела всіх 27 мітингувальників із зали, виписала їм штраф та заборонила кожному заходити до будівлі парламенту протягом місяця.

Читайте також: Принцесу Бельгії заарештували на акції протесту

За словами демонстрантів, вони є членами групи “Наш час”, яка прагне передати всім 338 новообраним депутатам листи з вимогою зробити своїм пріоритетом розробку нової кліматичної політики.

Слід зазначити, що до початку нової сесії парламенту залишається ще місяць, тож депутатів у залі під час протесту не було.

Читайте також: До парламенту Канади обрали рекордну кількість жінок

Як повідомлялося, за результатами парламентських виборів, що відбулися у Канаді 21 жовтня, більшість мандатів здобула партія чинного прем’єр-міністра Джастіна Трюдо. Протягом виборчої кампанії всі основні кандидати приділяли велику увагу кліматичним питанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-