Новий склад Єврокомісії розпочне роботу на місяць пізніше

Новий склад Єврокомісії розпочне роботу на місяць пізніше

Укрінформ
Новопризначена Єврокомісія приступить до виконання обов’язків не 1 листопада, як планувалося, а 1 грудня.

Як повідомив у Twitter речник Європарламенту Жауме Дук, це пов'язано з бажанням провести ретельні слухання щодо кандидатур на посади єврокомісарів.

«Президент Європарламенту та лідери політичних груп підбили підсумок парламентських слухань (кандидатів до нової Єврокомісії - ред.) 2019. Це демократичний та прозорий процес. Парламент має бажання проголосувати вчасно, щоб дозволити новій Єврокомісії розпочати з 1 грудня», - йдеться в дописі.

Дюк також зазначив, що Європарламент прагне чимскоріше призначити трьох кандидатів на посади єврокомісарів.

На офіційному сайті Європарламенту інформація щодо рішення про відтермінування поки що відсутня.

Читайте також: Європарламент уточнив інформацію щодо заслуховування майбутніх єврокомісарів

Як повідомляв Укрінформ, на слуханнях у комітетах Європарламенту депутати з різних причин відвели кандидатури трьох кандидатів на посади єврокомісарів – Ровани Плумб (Румунія), Ласло Трочані (Угорщина) та Сильві Гулар (Франція). Вони претендували, відповідно, на портфелі єврокомісарів з питань транспорту, сусідства й розширення, а також внутрішнього ринку.

Урсула фон дер Ляєн, яка має очолити Єврокомісію, проводить інтенсивні переговори з урядами згаданих країн для призначення альтернативних кандидатур, котрі також муситимуть пройти етап слухань у комітетах перед формальним затвердженням усього складу ЄК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-