Лідерка німецьких консерваторів критикує Росію, але захищає її газову трубу

Лідерка німецьких консерваторів критикує Росію, але захищає її газову трубу

Укрінформ
Лідерка Християнсько-демократичного союзу Німеччини та міністерка оборони ФРН Анегрет Крамп-Карренбауер закликає називати своїми іменами те, що робить Росія в Україні, при цьому вважає цілком нормальним, що РФ тягне свою газову трубу в Німеччину.

Про своє ставлення до ситуації навколо Криму вона заявила, виступаючи в неділю на з‘їзді молодіжної організації консерваторів - Junge Union, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не слід відскакувати з переляку перед Росією, Німеччина не повинна тримати рота на замку: несправедливість залишається несправедливістю, і ми повинні саме так її називати", - сказала Крамп-Карренбауер про анексію Криму.

Також вона зазначила, що країни Балтії, маючи Росією на порозі, щодня вимушені боротися з її пропагандою.

Крамп-Карренбауер згадала і балтійські держави з огляду на свій нещодавній візит туди. 

Читайте також: Україна потребує допомоги Заходу, подібної до плану Маршалла - доповідь ПА НАТО

Між тим, перебуваючи в Ризі минулої п’ятниці, 11 жовтня, Крамп-Карренбауер довелося фактично захищати Росію перед критикою з боку латвійського колеги, міністра оборони Латвії Артіса Пабрікса щодо проєкту Nord Stream 2. 

«Nord Stream 2 - це складний проєкт, і я це дуже добре знаю. Однак було б нечесно створювати враження, що його все ще можна зупинити, враховуючи прогрес у виконанні та укладені угоди», - сказала вона, додавши, що проєкт відіграє важливу роль у національній енергетичній політиці Німеччини, у забезпеченні диверсифікації постачання та їх безпеки.

Читайте також: Nord Stream 2 загрожує не лише Україні, а і ЄС загалом - Гармс

Пабрікс натомість підкреслив, що його уряд виступає проти проєкту трубопроводу між Росією та Німеччиною і закликав до єдності щодо цього всередині ЄС. Стосовно питання енергетичної безпеки, міністр сказав: «Ми також можемо побудувати п'ять трубопроводів, але якщо постачальник буде той же самий, то це ніяка не додаткова безпека».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-