Нобелівська премія прем’єру Ефіопії дає надію усій Африці – Могеріні

Нобелівська премія прем’єру Ефіопії дає надію усій Африці – Могеріні

Укрінформ
Присудження цьогорічної Нобелівської премії миру прем’єр-міністру Ефіопії Абію Ахмеду Алі є символом змін та возз’єднання, який дає надію регіону, ба більше - всьому континенту.

Таке переконання висловила високий представник ЄС Федеріка Могеріні, заява якої оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

«Нагородження прем’єр-міністра Ефіопії Абія Ахмеда Нобелівською премією миру є визнанням мужньої людини та нового покоління африканців, що працюють заради змін та возз’єднання. Його лідерство у встановленні діалогу між Ефіопією і Еритреєю дає надію не лише двом країнам, а й усьому регіону та всьому континенту. Він продемонстрував: хоча шлях до возз’єднання може бути довгим та важким, мир завжди можливий, навіть після десятиліть конфлікту», - наголосила високий представник ЄС.

Могеріні підтвердила незмінну підтримку позитивних змін, що відбуваються в Ефіопії, та процесів регіональної інтеграції на всьому Африканському Рогу.

«В час, коли змагання за владу шириться регіоном і країнами Рогу, ми залишаємося на боці людей, які наводять мости, таких, як прем’єр-міністр Абій», - додала високий представник ЄС.

Читайте також: Нобелівський комітет дав дві премії з літератури — за цей і минулий рік

Як повідомляв Укрінформ, Нобелівський комітет присудив Нобелівську премію миру прем'єр-міністру Ефіопії Абію Ахмеду Алі за зусилля у досягненні миру і міжнародного співробітництва, зокрема за його вирішальну ініціативу з урегулювання прикордонного конфлікту з сусідньою Еритреєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-