Якутський шаман знову зібрався до Москви виганяти Путіна

Якутський шаман знову зібрався до Москви виганяти Путіна

Відео
Укрінформ
Житель російської Якутії Олександр Габишев, який називає себе шаманом, оголосив, що відновить похід до Москви, аби провести «обряд вигнання Путіна».

Про це повідомляє «Якутия.инфо».

Як зазначається, Габишев наголосив, що похід має виключно мирний характер - «жодна волосина не впаде, жодна крапля крові у Путіна не проллється».

Житель Якутська Олександр Габишев у березні 2019 року оголосив про початок пішого походу до Москви, щоб провести «обряд вигнання Путіна». Дорогою до нього стали приєднуватися прибічники.

За словами шамана, для обряду він планував розпалити багаття на Красній площі, біля Кремля. Відповідно до якутської традиції він збирався «нагодувати» вогонь кумисом і кінським волоссям, бити в шкіряний бубон і молити Путіна «отямитися і спокійно піти у відставку».

Читайте також: У Росії невідомі викрали шамана, який іде виганяти Путіна

У середині вересня Габишева затримала поліція, проти нього порушили кримінальну справу за заклики до екстремізму. Шамана відправили на психолого-психіатричну експертизу, за підсумками якої визнали неосудним. Правозахисники ставлять результати експертизи під сумнів. Нині Габишев перебуває під підпискою про невиїзд.

 Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-