Адвокати інформатора у справі Трампа заявили, що він не працював на політиків США

Адвокати інформатора у справі Трампа заявили, що він не працював на політиків США

Укрінформ
Інформатор, чия скарга на розмову президентів США і України Дональда Трампа і Володимира Зеленського призвела до розслідування імпічменту глави Білого дому, ніколи не працював на американських політиків і не консультував жодного з політичних кандидатів, кампаній або партій.

Відповідну заяву опублікували адвокати інформатора Ендрю Бакай та Марк Зейд.

“По-перше, наш клієнт ніколи не працював та не консультував політичного кандидата, кампанію чи партію. По-друге, наш клієнт всю свою кар'єру на державній службі обіймав посади, які не належать до політики, є цивільними і входять до структури виконавчої гілки влади. По-третє, наш клієнт спілкувався з претендентами на посаду президента не як з кандидатами в президенти, а як з особами, які займають виборні посади”, - йдеться у документі.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що інформатор мав "професійні відносини" з одним із кандидатів від демократів.

За словами адвокатів, особистість інформатора не має жодного значення для процедури імпічменту Трампа.

Як повідомляв Укрінформ, раніше адміністрація Трампа заборонила послу США в Європейському Союзі Гордону Сондленду давати свідчення у справі про імпічмент.

Наприкінці вересня демократи в Палаті представників оголосили про початок розслідування щодо імпічменту президента США. Процес має на меті встановити факти можливого тиску Трампа на Україну з метою розпочати розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах.

Читайте також: Ще один співробітник американської розвідки хоче подати скаргу проти Трампа — ЗМІ

8 жовтня Білий дім офіційно заявив, що відмовляється співпрацювати з Палатою представників у розслідуванні щодо імпічменту президента США.

Раніше свідчення американським парламентаріям надав колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-