Візити російських депутатів до США тимчасово припинили

Візити російських депутатів до США тимчасово припинили

Укрінформ
Депутати російської Держдуми призупинять візити до Сполучених Штатів після інциденту з допитом співробітниками ФБР депутата Інги Юмашевої.
Про це повідомила в Telegram-каналі радник спікера Держдуми РФ Анастасія Кашеварова.

"У зв'язку з ситуацією, яка склалася під час візиту депутата Держдуми Інги Юмашевої в США, поїздки в США з боку депутатського корпусу будуть припинені. У нас голова комітету Держдуми з фінансового ринку Анатолій Аксаков мав летіти у відрядження в США, але візит не відбудеться", - написала Кашеварова.

За її словами, відрядження в США будуть припинені до тих пір, поки «офіційна влада США не пояснять, чому Юмашеву кілька годин допитувала ФБР в аеропорту Нью-Йорка, і не вибачаться».

5 жовтня депутата Держдуми РФ Інгу Юмашеву затримали і допитали в нью-йоркському аеропорту агенти ФБР. Юмашева прямувала на суспільно-політичний форум "Діалог Форт-Росс". У зв'язку з цим МЗС Росії заявило «рішучий протест».

Читайте також: Росія стверджує, що депутата Держдуми в аеропорту Нью-Йорка допитував співробітник ФБР

Раніше на початку жовтня стало відомо, що російські дипломати, які мали намір взяти участь у двосторонньому форумі "Діалог Форт-Росс" у США, не отримали американські візи. У вересні посольство США в Москві не видало візи десяти членам російської делегації, яка мала супроводжувати главу МЗС РФ Сергія Лаврова в поїздці в Нью-Йорк для участі в сесії Генеральної асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-