Поліція Німеччини не розглядає ДТП в Лімбурзі як теракт

Поліція Німеччини не розглядає ДТП в Лімбурзі як теракт

Укрінформ
Сирійця, який учинив ДТП в німецькому місті Лімбург, підозрюють у замаху на вбивство та заподіянні тяжких тілесних ушкоджень.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Стосовно 32-річного сирійця, який у понеділок ввечері скоїв наїзд на вісім автомобілів у німецькому Лімбурзі, видано ордер на арешт. Його підозрюють у замаху на вбивство, заподіянні тяжких тілесних ушкоджень та створенні небезпечної ситуації на дорозі, повідомив у вівторок, 8 жовтня, представник генеральної прокуратури Франкфурта-на-Майні. Мотиви злочинця досі залишаються неясними, підкреслив представник прокуратури федеральної землі Гессен. За його словами, «розслідування ведеться за всіма напрямками», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що версію теракту правоохоронні органи не розглядають. Попри те, що дії злочинця нагадують трагедії в Ніцці та на різдвяному базарі в Берліні, під час яких ісламісти в'їхали на вантажівках у натовп, у слідства поки що немає підстав кваліфікувати подію в Лімбурзі як теракт.

Читайте також: У Парижі почався суд над жінками, які збиралися підірвати авто біля Нотр-Даму

За даними німецьких спецслужб, підозрюваний не був помічений у контактах з ісламістами. Водночас він був відомий німецької поліції у зв'язку з розповсюдженням наркотиків і насильством. 32-річний громадянин Сирії живе у ФРН з 2015 року і з 2016-го має право на тимчасове перебування в країні.

Як повідомлялося, 7 жовтня в Лімбурзі водій викраденої вантажівки врізався в автомобілі, які чекали зеленого сигналу світлофора на перехресті неподалік будівлі суду, що призвело до зіткнення восьми машин. У результаті отримали травми дев'ять осіб, у тому числі ймовірний злочинець.

Того ж дня надійшла інформація, що поліція перевіряє версію про можливий терористичний напад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-