Туск розкритикував Джонсона через Brexit

Туск розкритикував Джонсона через Brexit

Укрінформ
Президент Європейської ради Дональд Туск звернувся з критикою до прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона після чуток про можливий провал переговорів щодо угоди про Brexit.

Про це він зазначив у Twitter.

"Борисе Джонсоне, на карту поставлена не перемога в якійсь дурнуватій грі у взаємозвинувачення. На карту поставлено майбутнє Європи і Великої Британії, а також безпека та інтереси нашого народу. Вам не потрібна угода, ви не хочете відтермінування, ви не хочете скасувати вихід, quo vadis ("куди йдеш" від лат. - ред.)?", - наголосив він.

Як повідомлялося раніше, угода щодо виходу Британії з ЄС (Brexit) стала "фактично неможливою" після телефонної розмови між прем’єр-міністром Борисом Джонсоном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Читайте також: Суд не зобов'язав Джонсона просити ЄС відтермінувати Brexit

Велика Британія мала вийти з ЄС 29 березня. У квітні Лондону була надана відстрочка до 31 жовтня. Джонсон заявляв, що має намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин, у тому числі й без угоди.

Раніше Джонсон зробив Європейському Союзу "останню пропозицію" щодо виходу Великої Британії зі складу спільноти, яка не передбачає жодного контролю на кордоні між членом ЄС Ірландією та Північною Ірландією, що є частиною Великої Британії. В Єврокомісії ж відповіли, що пропозиції Джонсона не дають підстав для завершення переговорів про Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-