У Канаді на акціях протесту затримали щонайменше 38 екоактивістів

У Канаді на акціях протесту затримали щонайменше 38 екоактивістів

Фото
Укрінформ
Канадська поліція затримала щонайменше 38 людей в ході екологічних протестних акцій, які відбулися в ряді міст країни.
Про це повідомляє CTV.

«Щонайменше 38 чоловік були затримані поліцією в ході протестних акцій, які провели представники різних екологічних організацій в різних містах Канади», - йдеться в повідомленні.

Так, у Торонто (провінція Онтаріо) були затримані 20 осіб, а в Галіфаксі (провінція Нова Шотландія) - 18 учасників протесту. Про затримання в інших містах інформація поки що не надходила. Правоохоронці дали учасникам протесту кілька годин для висловлення своєї думки, після чого вимагали завершити акції. Тих, хто відмовився виконати вимоги поліції, затримали. В цілому по країні в екологічних протестах взяли участь понад 100 осіб.

Організатори виступів вимагали від місцевої і федеральної влади в найближчі роки підготувати програми, які б звели до нуля викиди СО2 в атмосферу, а також закрити електростанції, що працюють на вугіллі. Акції в Канаді є частиною міжнародної протестної кампанії.

Читайте також: Тисячі кліматичних активістів заблокували центр Берліна

Як повідомлялося, у Канаді в понеділок, 7 жовтня, учасники кліматичних протестів проводили акції на великих автомобільних мостах у Ванкувері (провінція Британська Колумбія), Галіфаксі, Торонто, Едмонтоні (провінція Альберта) і ще у кількох містах. Через їхні дії рух транспорту було заблоковано в ранкові години пік, що призвело до великих заторів в цих містах.

Фото: calgary.ctvnews.ca

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-