Курц отримав мандат на формування уряду

Курц отримав мандат на формування уряду

Укрінформ
Президент Австрії Александер ван дер Беллен дав мандат на формування уряду Себастіану Курцу, главі Австрійської народної партії, яка здобула перемогу на нещодавніх виборах.

Про це повідомляє австрійське інформаційне агентство APA.

«У понеділок уранці федеральний президент Александер ван дер Беллен видав розпорядження про формування уряду главі АНП Себастьяну Курцу», - йдеться й повідомленні.

Зазначаєтся, що глава держави та Курц протягом години обмінювалися думками. Після розмови ван дер Беллен зазначив, що за результатами переговорів із лідерами партій в останні дні дійшов висновку, що Народна партія зможе сформувати уряд.

Тепер очільнику АНП Курцу потрібно буде провести зондувальні переговори з головами інших сторін відповідно до їхнього результату на виборах 29 вересня.

Австрійська народна партія має наразі три варіанти двопартійної коаліції: з Соціал-демократичною партією Австрії, Партією свободи Австрії і Зеленими. Центристська партія NEOS може виступати як додатковий партнер.

Як повідомляє der Standart, Курц назвав серед пріоритетів свого майбутнього уряду економічну ситуацію, боротьбу з нелегальною міграцією та зусилля, спрямовані проти зміни клімату. Він також попередив про «непопулярні реформи».

Читайте також: Вибори в Австрії. Якою буде коаліція й що з того Україні

Дострокові вибори до Національної ради Австрії відбулися 29 вересня. Австрійська народна партія перемогла з 37,5% голосів. Вона отримала 71 депутатський мандат, соціал-демократи – 40, Партія свободі - 31, Зелені - 26 та Neos - 15.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-