У Нідерландах в м’ясній продукції виявили лістеріоз

У Нідерландах в м’ясній продукції виявили лістеріоз

Укрінформ
У Нідерландах відкликають з магазинів м’ясо та м’ясну продукцію підприємства Offerman, розташованого в місті Алсмері, через виявлення збудників лістеріозу - небезпечного інфекційного захворювання.

Про це повідомляє NOS.

“Саме тому з полиць магазинів забрали десятки видів м'ясних продуктів”, - йдеться у повідомленні.

Підприємство постачало продукцію в такі магазини, як Jumbo, Aldi, Sligro, Versunie та Bidfood.

Зокрема, 135 видів продукції було прибрано з полиць Jumbo. Мережа супермаркетів просить своїх клієнтів не їсти придбані м’ясні продукти та повернути їх. Інші магазини також попереджають своїх клієнтів про загрозу.

Читайте також: В Іспанії померла перша жертва отруєння бактеріями у м’ясних продуктах

Симптоми, пов’язані з інфекцією, - нудота, лихоманка, біль у голові або м’язах та діарея. Недуга дає про себе знати через два-чотири тижні після зараження. У зоні ризику вагітні, маленькі діти та люди похилого віку.

За даними нідерландського інституту охорони здоров'я та навколишнього середовища (RIVM), за останні два роки двадцятеро людей захворіли на лістеріоз. Троє з них померли, в однієї жінки стався викидень.

Людям, які входять до групи ризику, рекомендують добре запікати та смажити м’ясо перед вживанням, а також не вживати ковбаси та інші м’ясні вироби після закінчення терміну придатності.

Як повідомлялося, лістеріоз - це інфекційна хвороба, що викликається бактерією Listeria monocytogenes. За першими симптомами вона схожа на сильне харчове отруєння. Якщо вчасно не діагностувати хворобу, страждає центральна нервова система або головний мозок. Для літніх людей зі слабким імунітетом, маленьких дітей та вагітних жінок наслідки можуть бути летальними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-