Трамп просив Сі Цзіньпіна почати розслідування проти Байдена - CNN

Трамп просив Сі Цзіньпіна почати розслідування проти Байдена - CNN

Укрінформ
Тему розслідування проти Джо Байдена - свого головного суперника на майбутніх президентських перегонах - Дональд Трамп порушував і в телефонній розмові з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Про це повідомляє CNN.

"Під час телефонної розмови з Сі 18 червня Трамп порушив питання про політичні перспективи Байдена, а також говорив про сенаторку (від демократів – ред.) Елізабет Воррен, яка на той час почала підійматися в рейтингах", - інформує телеканал із посиланням на двох чиновників, ознайомлених зі змістом розмови.

Як зазначається, Трамп пообіцяв Сі Цзіньпіну, що зі свого боку зберігатиме мовчання про масові протести в Гонконгу.

Читайте також: Трамп радить голові КНР особисто зустрітися з демонстрантами в Гонконгу

За даними CNN, запис цієї розмови згодом опинився на високозахищеному сервері, "який використовувався і для зберігання сумнозвісної телефонної розмови Трампа з Президентом України".

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня демократи в Палаті представників ініціювали формальну процедуру імпічменту Трампа. Це відбулося після того як стало відомо, що глава Білого дому міг тиснути на Президента України задля розслідування проти родини колишнього віцепрезидента США Байдена.

Читайте також: Трамп відкрито закликав Китай і Україну почати слідство проти Байденів

Представники демократичної партії США в Конгресі звинувачують Трампа у підриві національної безпеки, стверджуючи, що таким чином він просив інші країни втрутитися у виборчий процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-