Могеріні скасувала візит до Білорусі, де могла бути підписана візова угода з ЄС

Могеріні скасувала візит до Білорусі, де могла бути підписана візова угода з ЄС

Укрінформ
Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні скасувала візит до Білорусі, запланований на 4-5 жовтня для участі в конференції країн-учасниць програми ЄС "Східне партнерство".

Про це повідомив представник ЄС у відповідь на запит DW у четвер, 3 жовтня.

"Візит верховного представника до Білорусі, а також захід "Східного партнерства" на міністерському рівні відкладено через цілий ряд змін у календарі різних учасників і за узгодженням з білоруськими організаторами конференції", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформацію про скасування візиту Могеріні до Мінська підтвердив МЗС Литви, який водночас повідомив, що до Білорусі не приїде і глава литовського зовнішньополітичного відомства Лінас Лінкявічус.

Читайте також: У Лукашенка розкрили деталі майбутніх переговорів із Зеленським

Згідно з планом заходів ЄС, 4 жовтня Могеріні мала зустрітися з прем'єр-міністром Білорусі Сергієм Румасом і обговорити з ним 20 документів про роботу "Східного партнерства" у 2020 році. На 5 жовтня була запланована зустріч Могеріні з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, а також її участь як співголови у форумі "Майбутнє "Східного партнерства".

Очікувалося, що під час перебування Могеріні в Мінську може бути підписана й угода з ЄС про спрощення візового режиму, яка знизить плату за "шенгенську" візу для білорусів до 35 євро.

Раніше стало відомо, що до столиці Білорусі не приїде і глава МЗС Польщі Яцек Чапутович. Він скасував поїздку через участь у жалобних заходах у зв'язку зі смертю ветерана антикомуністичного руху Корнелія Моравецького - батька нинішнього прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-