Джонсон знову хоче призупинити роботу парламенту

Джонсон знову хоче призупинити роботу парламенту

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має намір просити призупинити роботу парламенту з 8 по 14 жовтня.
Про це повідомляє CNN з посиланням на пресслужбу британського прем’єра.

"У заяві Даунінг-стріт зазначено, що уряд має намір закінчити поточну сесію парламенту 8 жовтня. Нове засідання розпочнеться через шість днів, 14 жовтня, з виступу королеви, в якому буде визначено законодавчий порядок денний уряду", - йдеться у повідомленні.

У заяві наголошується, що виступ королеви 14 жовтня дозволить уряду "викласти свої плани щодо системи охорони здоров’я, шкіл, боротьби зі злочинністю, інвестування в інфраструктуру та побудови сильної економіки".

Тому, як зазначається, робота парламенту має бути призупинена протягом найкоротшого часу, щоб забезпечити всі необхідні матеріально-технічні приготування.

Як відомо, британський прем'єр призупинив роботу парламенту до 14 жовтня з метою не дати депутатам зірвати вихід Сполученого Королівства з Європейського Союзу, запланований на 31 жовтня. Досі Лондон так і не досягнув нових домовленостей з Брюсселем про Brexit, а тому є надто висока ймовірність жорсткого виходу країни з ЄС.

Після цього Верховний суд Великої Британії постановив, що рішення прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона про призупинення парламенту було незаконним.

Прем'єр-міністр заявив, що не згоден з вироком Верховного Суду.

Фото на першій сторінці: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-