У війні в Лівії загинули до 35 російських найманців — ЗМІ

У війні в Лівії загинули до 35 російських найманців — ЗМІ

Укрінформ
Під час війни у Лівії російські найманці з ПВК «Вагнер», у тому числі з досвідом війни в Україні, воюють за одну зі сторін і зазнають бойових втрат.

Про це повідомляється в розслідуванні порталу Meduza.

Згідно з відомостями про склад російських втрат у Лівії, переданих виданню чотирма іншими найманцями, людиною з керівництва «Союзу добровольців Донбасу», а також пов'язаним з ринком ПВК ветераном ФСБ і людиною, близькою до керівництва «Вагнера», кількість загиблих може доходити до 35 осіб. Це вихідці з трьох регіонів Росії: Краснодарського краю, Свердловської та Мурманської областей.

Родичі цих людей втратили з ними зв'язок і наразі не отримували ні офіційних повідомлень від Міністерства оборони та інших держвідомств, ні інформації від представників ПВК «Вагнер», які зазвичай в разі бойових втрат привозять рідним довідки про смерть і нагороди загиблих. При цьому минулого тижня в Росію доставили тіла перших росіян, загиблих у громадянській війні у Лівії.

Читайте також: У Сирії загинули військові з російської ПВК "Щит", які раніше воювали на Донбасі

Meduza дізналася про імена кількох загиблих, хоча інформація про них не розголошується, а тіла не хочуть видавати навіть рідним, пояснюючи це «неспокійними виборами» у Росії. Це Артем Невьянцев з позивним «Халк» (фігурант сайту «Миротворець») і «Беня» - Гнат Боричєв. У «Бені» брат загинув в особистій охороні «Бетмена» (підірваного начальника штабу 4-ї бригади «ЛНР» Олександра Бєднова). В цілому втрати оцінюються в діапазоні від десяти до трьох з половиною десятків чоловік.

Нагадаємо: офіційно Росія не бере участі у бойових діях, які тривають у Лівії вже кілька років. Але фактично російські військові надають масштабну допомогу одній зі сторін конфлікту (фельдмаршалу Халіфу Хафтару, який встановив надійний контроль над сходом країни).

Читайте також: В Алжирі побоюються вторгнення бунтівного лівійського генерала Хафтара - ЗМІ

Натомість, за даними ЗМІ, російський союзник у Лівії обіцяв віддати РФ «нафту, залізні дороги, автомобільні траси».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-