Байденгейт: Трамп пропонує арештувати голову комітету Конгресу

Байденгейт: Трамп пропонує арештувати голову комітету Конгресу "за зраду"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп запропонував арештувати голову Розвідувального комітету Палати представників конгресмена Адама Шиффа через те, що той, нібито, перекрутив слова Трампа в розмові з Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це глава Білого дому написав на офіційній сторінці у Twitter.

"Конгресмен Адам Шифф зробив фейкову й жахливу заяву, вдавши, що озвучує її від мого імені у найважливішій частині моєї телефонної розмови з Президентом України, і прочитав її вголос для Конгресу й американського народу. Це не мало жодного відношення до того, що я сказав під час телефонного дзвінка. Арешт за зраду?"- написав Трамп.

Президент США, очевидно, апелює до виступу Шиффа на слуханнях в Палаті представників минулого четверга. Тоді, посилаючись на стенограму розмови Трампа й Зеленського, законодавець ствердив, що американський лідер спочатку згадав про те, що США "зробили стільки (для України – ред.), скільки не зробила жодна держава" і що він почув бажання України, яка прагне зберегти підтримку США.

Однак, подальші слова Трампа конгресмен розцінив як наполягання, щоби в Україні було ініційоване розслідування, яке допомогло би Трампу отримати “бруд” на його головного політичного конкурента Джо Байдена.

Водночас Трамп заявляє, що ніякого тиску у його розмові із Зеленським не було. "Знову ж, Президент України сказав, що не було жодного (нуль) тиску на нього з мого боку. Справу закрито!" – написав він.

Як повідомлялося, минулого тижня у США були оприлюднені розсекречені документи із текстом телефонної розмови президентів США і України від 25 липня, а також із заявою викривача щодо можливого тиску Трампа на Володимира Зеленського з метою порушення справи в Україні проти родини Джо Байдена.

Трамп вже назвав скаргу викривача "фейковою", а сам факт її оприлюднення шахрайством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-