Австрія обстоює створення кримінального трибуналу щодо злочинів у Сирії

Австрія обстоює створення кримінального трибуналу щодо злочинів у Сирії

Укрінформ
Австрія виступає за передачу повноважень щодо розгляду серйозних злочинів, скоєних у Сирії, зокрема "Ісламською державою", до Міжнародного кримінального суду.

Про це на Генасамблеї ООН заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шаленберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Протягом майже десятиліття збройні конфлікти вирують у Сирії та Іраку, спричинивши сотні тисяч жертв. Так звану “Ісламську державу” подолали, але ми маємо зобов’язання перед її жертвами щодо забезпечення справедливості. Тому Австрія продовжує рішуче підтримувати передачу питань щодо ситуації у Сирії до Міжнародного кримінального суду”, - сказав Шаленберг.

Він також висловив підтримку ідеї створення у регіоні спеціального кримінального трибуналу, “аби гарантувати відповідальність за найбільш серйозні злочини”.

Читайте також: Конституційний комітет Сирії збереться 30 жовтня - ЗМІ

“Це має відбуватися разом із розбудовою можливостей національної юстиції для забезпечення належного процесу”, - зазначив глава МЗС Австрії.

Шаленберг наголосив, що міжнародна спільнота “зобов’язана вимагати відповідальності, коли порушуються права людини”. “Саме тому ми вітаємо незалежні розслідування у Сирії, Ємені та М’янмі”, - підсумував дипломат.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-