Рада ЄС додала сімох венесуельських силовиків до санкційного списку

Рада ЄС додала сімох венесуельських силовиків до санкційного списку

Укрінформ
Рада ЄС у п’ятницю прийняла рішення внести до переліку офіційних осіб Венесуели, на яких поширюються обмежувальні заходи ЄС, ще 7 посадовців сил безпеки.

Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС додала 7 членів сил безпеки та розвідки Венесуели до осіб, які перебувають під обмежувальними заходами. Ці заходи включають заборону на подорожі, а також заморожування активів. Зазначені персони були причетні до тортур та інших серйозних порушень прав людини. Четверо з них пов’язані із загибеллю капітана Акости Аревало під час перебування у в’язниці сил безпеки», - йдеться у повідомленні.

Після цього рішення кількість осіб, на яких поширюються санкції ЄС у зв’язку із ситуацією у Венесуелі, зросла до 25-ти.

Читайте також: США посилили санкції проти оточення Мадуро

Обмежувальні заходи ЄС проти Венесуели були запроваджені у листопаді 2017 року. Вони включають ембарго та постачання зброї та обладнання, яке може бути використане для внутрішніх репресій, а також заборону на подорожі та заморожування активів осіб, причетних до злочинів і порушень прав людини в цій країні. Такі обмежувальні заходи покликані прискорити мирне, політичне та демократичне врегулювання поточної кризи шляхом проведення у Венесуелі справедливих і прозорих президентських виборів за умови міжнародного моніторингу.

У Європейській раді наголошують, що ці обмежувальні заходи є гнучкими та не мають на меті завдати шкоди населенню Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-