На антиурядових протестах у Єгипті арештували вже близько двох тисяч осіб

На антиурядових протестах у Єгипті арештували вже близько двох тисяч осіб

Укрінформ
У Єгипті поліція заарештувала близько двох тисяч учасників антиурядових протестів, які виступають проти корупції та авторитарного правління президента країни Абделя-Фаттаха аль-Сісі.

Про це повідомляє Al Jazeera.

«Правозахисні групи заявляють, що майже 2 тисячі людей були заарештовані з початку протестів на минулих вихідних з вимогою відставки аль-Сісі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, уряд збільшив присутність сил безпеки у великих містах, поліція зупиняє і обшукує пішоходів на ключових дорогах і площах.

Читайте також: У Єгипті сталися сутички на другий день антипрезидентських протестів

За даними груп моніторингу, влада також заблокувала вебсайти з новинами та закрила доступ до платформ обміну повідомленнями.

Влада поки не називає офіційної кількості затриманих. Однак відомо, що їх обвинувачують у причетності до заборонених організацій, поширенні неправдивих новин через соціальні мережі та участі в масових акціях без офіційного дозволу.

Читайте також: На антиурядових протестах у Єгипті арештували вже більше тисячі осіб

За президента Абделя Фаттаха аль-Сісі в Єгипті провадяться масштабні заходи боротьби з опозицією. Зокрема, зібрання в кількості понад десять осіб без схвалення уряду були заборонені ще 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-