Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Україна не стане зброєю в політичних руках могутніх країн світу

Україна не стане зброєю в політичних руках могутніх країн світу

Блоги
Укрінформ
І демократи, й республіканці наполягають на тому, аби українські політики утримались від будь-якого впливу на американські вибори

Усі співрозмовники з обох таборів – демократи та республіканці – наполягають на тому, аби українські політики утримались від будь-якого впливу на американські вибори. Президент Володимир Зеленський не хоче, щоб Україна була зброєю в політичних руках наймогутнішої країни світу та політичних амбіцій її лідера!

"Ми одностайні щодо підтримки позиції Президента, що правоохоронні органи не повинні втручатися у виборчий процес!"

*   *   *

Під час візиту до Вашингтона ми з колегами буквально стали свідками запуску в Конгресі Четвертої в історії США процедури імпічменту, причиною якої вважають телефонну розмову Володимира Зеленського і Дональда Трампа.

Після зустрічей з республіканцями і демократами стає зрозуміло: якщо Україна і надалі розраховує на двохпартійну підтримку, то правоохоронним органам і українському парламенту в жодному разі неможна втручатись у виборчу кампанію США-2020.

Окремо відзначили мудрість нашого Президента Володимира Зеленського, який чітко дав зрозуміти, що не підтримуватиме ані республіканців, ані демократів!

Із попередніх емоцій візиту української делегації до США:

● 25 вересня розпочав із зустрічі з Крісом Мерфі – сенатором США від Коннектікуту, членом Демократичної партії, головою Європейського комітету в сенаті США. Особливо припало до душі його прагнення допомогти Україні перемогти корупцію.

Під час зустрічі Кріс Мерфі висловив спільну думку і республіканців, і демократів, що жодна з країн не може бути частиною передвиборних маніпуляцій інших країн. Окрім того він зазначив, що йому дуже прикро, що Україна була втягнута в скандальну ситуацію навколо Президента США!

● Після зустрічі з Крісом Мерфі відбулась не менш цікава та пізнавальна зустріч із представниками Державного Департаменту США, які зацікавлені в захисті українських кордонів за допомогою високотехнологічних військових засобів і наданні Україні безпекової допомоги. Багато уваги приділили і подоланню корупції в Україні. Не оминули і тему, щодо ролі України в передвиборчій кампанії США-2020. Окрім того, вчергове наголосили, що Україна не має наміру втручатись у виборчій процес США!

● Загалом, 25 вересня було сповнене приємними знайомствами. Одне з них – з конгресменом-республіканцем з Пенсільванії – Брайаном Фітцпатріком. Ця унікальна людина – співголова групи підтримки України і Палати представників Конгресу США, співавтор проекту "Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", що спрямований на просування активної взаємодії між Україною і США в умовах протидії гібридній агресії з боку РФ! Окрім того містер Брайан, свого часу, проводив навчання майбутніх працівників НАБУ та САП, ділячись своїм безцінним досвідом набутим на посаді агента ФБР.

● Дуже вдячний Atlantic Council за запрошення взяти участь в конференції Ukraine Business Council, що відбулась у Нью-Йорку. Приємно почути від представників уряду США, впливових американських експертів та decision makers з українських питань в США, що підтримка курсу України на розвиток є для них надзвичайно важливою. Під час зустрічі обговорили ряд актуальних проблем: чи справді наша країна може бути частиною передвиборчої президентської кампанії США-2020, коли очікувати фінансової допомоги від США та чи буде продовжено санкції проти РФ? Американські партнери запевнили нас у повній підтримці Сполученими Штатами України, продовженні санкцій проти РФ і додатковій фінансовій підтримці у новому фіскальному році! Але, на думку експертів, нам потрібно самим брати країну в свої руки і вирішувати нагальні питання: викорінювати корупцію та створити систему фінансової довіри між населенням та Урядом. Ми впораємось і виправдаємо сподівання!

● Насамкінець нашої насиченої подорожі до США відвідали міні-форум Atlantic Council, на якому було озвучено дуже багато запитань до українського парламенту: як ми плануємо реалізовувати реформи, наскільки ефективна новообрана Верховна Рада, як ми боремось із олігархатом і чи саджатимуть найбільших корупціонерів? Ми розповіли про повне перезавантаження правоохоронних органів, про те, що хочемо налагодити роботу НАБУ, НАЗК, прокуратури і зробити ці органи більш дієвими та корисними для суспільства.

Валерій Стернійчук
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-