Трампа треба притягнути до відповідальності за зловживання владою — Байден

Трампа треба притягнути до відповідальності за зловживання владою — Байден

Укрінформ
Джо Байден, який зараз є головним конкурентом чинного президента США на виборах 2020 року, вважає, що Дональд Трамп у розмові з Президентом України Володимиром Зеленським поставив свої інтереси вище за державні.

Про це Байден написав у Twitter.

"Наш президент поставив особисту політику вище своєї священної клятви. Білий дім повинен виконати свою роботу і притягнути Дональда Трампа до відповідальності за зловживання владою. Я постараюся зробити все можливе, щоб висунути свою кандидатуру на пост президента, що означатиме реальну допомогу для тих, хто в нашій країні потребує її найбільше", - наголосив колишній віцепрезидент США Джо Байден.

Він також зазначив, що Трамп поставив свої політичні інтереси над інтересами національної безпеки.

"Це образа кожного американця і основоположних цінностей нашої країни. Це не проблема республіканців або демократів. Це питання національної безпеки", - зауважив політик.

Також він підкреслив, що Конгрес США повинен "досліджувати факти і швидко напрацьовувати заходи, щоб притягнути Дональда Трампа до відповідальності".

Читайте також: Зеленський не проти публікації розмови, але думав, що опублікують лише репліки Трампа

Як повідомляв Укрінформ, скандал у США виник, коли співробітник розвідки, котрий опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером" (яким американські ЗМІ вважають Володимира Зеленського), подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання господаря Білого дому, що можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джона Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах президента США.

24 вересня Трамп пообіцяв оприлюднити стенограму телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським від 25 липня, яка стала предметом останніх політичних загострень у США. Згодом він заявив, що отримав формальну згоду української сторони на оприлюднення повної стенограми розмови з Зеленським — аби довести, що не тиснув на свого українського колегу.

Тим часом спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

У середу, 25 вересня, пресслужба Білого дому виклала у відкритий доступ розсекречений документ зі стенограмою телефонної розмови президентів України і США від 25 липня, яка стала причиною політичного загострення у Сполучених Штатах останнім часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-