Німеччина знову продовжила контроль на австрійському кордоні

Німеччина знову продовжила контроль на австрійському кордоні

Укрінформ
Німеччина ще на 6 місяців продовжила контроль на кордоні з Австрією.

Про таке рішення міністра внутрішніх справ повідомив у середу журналістів речник відомства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Федеральний міністр внутрішніх справ вирішив, що контроль на внутрішньому кордоні між Німеччиною та Австрією буде продовжено після 11 листопада 2019 року ще на 6 місяців», - сказав Стів Альтер.

Це рішення було прийняте з урахуванням загальної ситуації з міграційних питань та політики безпеки та на підставі статей 25-27 Кодексу шенгенських кордонів.

Читайте також: В Австрії — політичний скандал через "вітання Гітлера" у Facebook

Берлін наголошує на прагненні повернутися до практики без контролю на внутрішніх кордонах ЄС, але оцінюючи ситуацію, робить висновок, що передумов для скасування запобіжних заходів на німецько-австрійському кордоні поки немає, хоча спостерігається тенденція до зменшення кількості випадків спроб нелегального перетину кордону. Так, якщо у 2018 році чиновники виявили 11 464 спроб несанкціонованого в'їзду на територію ФРН з боку Австрії, то з січня по серпень включно 2019 року їх нарахували 6749. У 2018 році було повернуто назад, тобто відмовили у в'їзді, 6208 особам, цьогоріч  - 3792.

Читайте також: Нову кліматичну ініціативу Австрії підтримали лідери 32 країн

Незабаром буде надіслано відповідне повідомлення Європейській комісії та європейським установам, а також країнам ЄС та Шенгенського простору.

Нагадаємо: тимчасовий контроль було введено в осені 2015 року на хвилі кризи біженців. З того часу процедуру продовжують кожні півроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-