Ліван в ООН звинуватив Ізраїль в екологічному злочині

Ліван в ООН звинуватив Ізраїль в екологічному злочині

Укрінформ
Спровоковані Ізраїлем пожежі на так званих Фермах Шебаа, які Ліван вважає своєю окупованою територією, є екологічним злочином проти навколишнього середовища.

Про це заявив президент Лівану Мішель Аун на загальних дебатах високого рівня 74-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується пожеж, які продовжуються декілька днів на окупованих "Фермах Шебаа", в результаті навмисних підпалів, здійснених Ізраїлем, це – міжнародний екологічний злочин проти навколишнього середовища", - заявив він.

Ліванський президент також звинуватив Ізраїль у порушенні резолюції РБ ООН 1701 та продовженні "агресії проти ліванського суверенітету на суші, на морі та в повітряному просторі, включаючи грубу ворожу операцію в жилому районі в серці Бейруту".

"Ліван – це миролюбна країна, ми віддані виконанню резолюції 1701, і ми завжди прагнемо виконувати її положення. Але ця відданість не скасовує нашого законного та невід’ємного права на законну самооборону, захист нашої землі та громадян усіма можливими засобами. Я повторюю, Ліван відданий своїм законним суверенним правам на окуповані "Ферми Шебаа", пагорби Кфар Шуба та північний Гаджар", - заявив М.Аун.

На цьому тлі він заявив, що Ліван має намір зафіксувати свої міжнародно визнані сухопутні кордони та провести делімітацію морських кордонів під егідою ООН.

Читайте також: Нову кліматичну ініціативу Австрії підтримали лідери 32 країн

Раніше ЗМІ повідомляли, що на початку вересня ізраїльські війська відкривали інтенсивний артилерійський вогонь у відповідь на збройну провокацію бойовиків ліванської "Хізбулли" по прикордонному районі на кордоні Лівану, що призвело до виникнення лісових пожеж. Так звані "Ферми Шебаа" – спірна територія площею близько 22 км на кордоні між Ліваном, Сирією та Ізраїлем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-