Дуже скромний бюджет: генсек Ради Європи каже, що треба міняти підхід

Дуже скромний бюджет: генсек Ради Європи каже, що треба міняти підхід

Укрінформ
Стале фінансування у забезпеченні прав людини є одним із головних викликів у діяльності Ради Європи.

Про це заявила генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич в інтерв'ю у форматі podcast, оприлюдненому у середу на сайті організації, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Ми повинні говорити більш прагматично, як забезпечити довготермінову сталість фінансування Ради Європи. Якщо порівняти цю організацію з іншими міжнародними організаціями, то ми можемо сказати, що бюджет є дуже скромним», - заявила генсек Ради Європи.

Вона зауважила, що запроваджений 10 років тому принцип нульового зростання бюджету РЄ означає, що з огляду на інфляцію, організація щороку отримує менше фінансування.

«Я вважаю, що це не заохочує, що це не добре, якщо йдеться про захист 840 млн людей в Європі. Звичайно, це вимагає грошей», - зауважила Пейчинович-Бурич.

Вона зазначила, що обговорить з усіма країнами-членами, наскільки вартісними є захист прав людини, демократії та верховенства права.

Генсек РЄ переконана у необхідності пошуку шляхів із забезпечення більш стабільного та сталого фінансування організації.

«Це є одним із моїх найбільших викликів. Нещодавна політична і фінансова криза показала, наскільки легко організація може потрапити у складну ситуацію, якщо фінансування є не стабільним», - заявила генсек Ради Європи.

Вона відзначила, що одним із головних викликів також є імплементація рішень Європейського суду з прав людини, і РЄ повинна забезпечити ефективне функціонування цього інструменту у захисті громадян.

Читайте також: Новий генсек Ради Європи почала роботу

Пейчинович-Бурич також наголосила, що Рада Європи повинна твердо боротися із сучасними дуже небезпечним тенденціями в Європі, включаючи ксенофобію, дискримінацію, нетолерантність, виключення людей із соціального життя.

Окрім цього, генсек РЄ акцентувала увагу на новій сфері у захисті прав людини, пов'язаній із розвитком технологій штучного інтелекту.

За її словами, нові технології потребують утвердження нових стандартів із захисту прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-