ЄС дає €2 мільйони на допомогу жертвам сексуального насильства під час конфліктів

ЄС дає €2 мільйони на допомогу жертвам сексуального насильства під час конфліктів

Укрінформ
Європейський Союз підтримав процес створення Міжнародного фонду з допомоги жертвам сексуального насильства під час конфліктів і зробив у цю роботу власний внесок в розмірі 2 мільйонів євро.

Про це у Нью-Йорку, в рамках заходів ГА ООН оголосив єврокомісар з питань міжнародної співпраці та розвитку Невен Мимиця, повідомляється на сайті Європейської комісії.

«Насильство проти жінок і дівчат є одним із найтяжчих порушень прав людини. Воно має величезну ціну для особи і для суспільства в цілому. Сьогодні, роблячи внесок у 2 мільйони євро у Фонд, ми хотіли б допомогти жінкам, які пройшли через величезний біль сексуального насильства в умовах конфліктів та війн, та надати їм можливість відбудувати власне життя», - зазначив єврокомісар.

Читайте також: Протидія сексуальній експлуатації: представлення переваг Шведської моделі

Як очікується, Міжнародний фонд надасть постраждалим від насильства жінкам засоби для відновлення та повної реінтеграції у суспільство.

Як очікується, про початок роботи цього Міжнародного фонду буде оголошено 30 жовтня 2019 року в Нью-Йорку, у штаб-квартирі ООН. Інші країни, зокрема, Франція і Німеччина, також оголосили про підтримку цієї установи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-