Винищувач РФ порушив повітряний простір Естонії: послу вручили ноту

Винищувач РФ порушив повітряний простір Естонії: послу вручили ноту

Укрінформ
У вівторок Послу Росії вручили ноту МЗС Естонії у зв'язку з порушенням повітряного простору країни багатофункціональним надзвуковим винищувачем-бомбардувальником РФ Су-34.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення.

"У зв'язку з інцидентом до МЗС ЕР викликали російського посла, якому було вручено відповідну ноту", - йдеться у повідомленні.

Напередодні увечері літак Су-34, що належить Російській Федерації, без дозволу увійшов у повітряний простір Естонії. Він перебував у ньому в районі острова Вайндлоо (Vaindloo) менше хвилини, повідомив у вівторок, 24 вересня, Генштаб Сил оборони ЕР. У Су-34 був вимкнений транспондер, польотний план наданий не був. Літак не вступав в радіоконтакт з диспетчерськими службами Естонії.

Читайте також: Винищувачі НАТО шість разів перехоплювали військові літаки РФ над Балтикою

У Міноборони РФ заявили, що твердження естонської сторони не відповідають дійсності, а Су-34 просто "здійснив плановий переліт в Калінінградську область над нейтральними водами Балтійського моря", причому нібито під час польоту "екіпаж російського літака постійно перебував на зв'язку, в тому числі з естонськими диспетчерами організації повітряного руху".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-