Винищувачі НАТО шість разів перехоплювали військові літаки РФ над Балтикою

Винищувачі НАТО шість разів перехоплювали військові літаки РФ над Балтикою

Укрінформ
Винищувачі НАТО, які здійснюють місію повітряної поліції у країнах Балтії, минулого тижня 6 разів піднімалися в повітря, щоб здійснити супровід військових літаків РФ, які летіли у міжнародному повітряному просторі над Балтикою.

Про це повідомляє Міністерство оборони Литви.

«16-22 вересня винищувачі НАТО, які проводять місію повітряної поліції НАТО в країнах Балтії, здійснили шість бойових вильотів з метою виявлення і супроводу військових літаків Російської Федерації у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем», - йдеться у повідомленні.

Минулого понеділка винищувачі НАТО супроводжували літак розвідки A-50 і два винищувачі Су-27, які летіли з материкової частини Росії в Калінінградську область.

У вівторок натовські винищувачі здійснили супровід двох бомбардувальників Ту-160 і двох винищувачів Су-27, які летіли з материкової частини Росії в Калінінградську область і назад. Пізніше того самого дня літаки НАТО супроводжували Ту-160, які летіли у зворотному напрямку.

Читайте також: Над Балтією перехопили бомбардувальники і винищувачі РФ

У середу знову було розпізнано і здійснено супровід літака розвідки А-50, який летів з Калінінградської області на материкову частину Росії, у четвер - вантажного літака Ан-12. Він летів у міжнародному повітряному просторі над Балтикою з Калінінградської області на материкову частину Росії. У п'ятницю винищувачі НАТО супроводжували винищувач Су-30. У більшості випадків російські військові літаки летіли без планів польотів, з вимкненим транспондером, не підтримували зв'язок з Регіональним центром управління польотами.

Як повідомлялося, авіапатруль НАТО, місія повітряної поліції у країнах Балтії здійснюється з авіабаз, що знаходяться у Литві та Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-