Саудівська Аравія вважатиме атаку на НПЗ актом війни, якщо її здійснили з Ірану

Саудівська Аравія вважатиме атаку на НПЗ актом війни, якщо її здійснили з Ірану

Укрінформ
У разі доведення повноцінної участі Ірану в атаці на підприємства нафтової компанії Saudi Aramco Ер-Ріяд розцінить це як військову агресію.

Про це повідомляє Independent.

"Саудівська Аравія попередила, що якщо буде встановлено, що напад здійснений минулого тижня на її нафтові об'єкти був зроблений з території Ірану, це буде вважатися актом агресії", - йдеться у повідомленні.

Атаки 14 вересня на об'єкти у містах Абкайк та Хурайс стали найбільшим нападом в історії на нафтові споруди королівства та вдвічі зменшили видобуток нафти у Саудівській Аравії, що становить майже 6 відсотків світового виробництва чорного золота. Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр зазначив: "Іранці повинні знати, що їхні дії матимуть наслідки".

Читайте також: Розвідка США підтверджує, що за атакою на Саудівську Аравію стоїть Іран – ЗМІ

Як повідомлялося, 14 вересня офіційний представник МВС Саудівської Аравії повідомив про пожежі на двох заводах національної нафтової компанії Saudi Aramco, що почалися унаслідок атаки безпілотників. Відповідальність за напад взяло на себе дружнє Ірану озброєне угрупування єменських повстанців-хуситів.

Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-