В ОАЕ відкриється перша синагога

В ОАЕ відкриється перша синагога

Укрінформ
В Об'єднаних Арабських Еміратах відкриється мультирелігійний комплекс, у якому буде розташована перша в країні синагога.

Будівництво комплексу розпочнуть наступного року і завершать у 2022 році, повідомляє DW із посиланням на місцеві ЗМІ.

"Наступного року в Об'єднаних Арабських Еміратах розпочнеться будівництво першої в країні синагоги. Вона стане частиною багатоконфесійного комплексу в Абу-Дабі, у якому також будуть мечеть і церква", - йдеться у повідомленні

Про зведення цього комплексу було оголошено в лютому цього року після візиту Папи Римського Франциска до ОАЕ. Він став першим понтифіком, який здійснив візит на Аравійський півострів.

Наразі невелика єврейська громада в ОАЕ використовує будинок у Дубаї для приватних богослужінь. Водночас в ОАЕ вже є офіційні храми для християн, індуїстів та сикхів. Більшість тих, хто проживає в ОАЕ, - іноземні робітники, найбільшу групу серед яких становлять індійці. Посольство Індії в Абу-Дабі заявило, що в ОАЕ проживають до 2,6 мільйона індійців, або близько 30% населення.

Читайте також: Перший концерт LvivMozArt зіграли біля зруйнованої синагоги

Влада Об'єднаних Арабських Еміратів позиціонує країну як центр толерантності і заявляє, що підтримує свободу віросповідання та культурне розмаїття. Однак уряд не допускає інакодумства проти керівництва, а правозахисники часто критикують ОАЕ за ув'язнення активістів.

ОАЕ не має дипломатичних відносин з Ізраїлем, хоча ізраїльські політики відвідували країну для участі в міжнародних заходах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-