Конгрес вимагає від адміністрації Трампа стенограму розмови із Зеленським

Конгрес вимагає від адміністрації Трампа стенограму розмови із Зеленським

Укрінформ
Конгрес вимагає від адміністрації президента США надати стенограму розмови між Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, який відбувся 25 липня.

Про це повідомляє "Голос Америки". 

З таким проханням виступив Комітет із розвідки Палати представників. Також відомо, що співголова групи підтримки України в Конгресі Марсі Каптур звернулася до Білого дому з подібною вимогою.

"Преса вказує, що скарга подана представником розвідки, в рамках захисту для викривачів порушень, стосовно можливого порушення президентом Трампом засад національної безпеки, може стосуватись України", - йдеться в заяві Каптур.

Читайте також: Байден закликав провести розслідування проти Трампа

Співголова підтримки України в США вважає, що народ України заслуговує на повну американську підтримку. 

"Ми мусимо знати наскільки президент та його юрист Руді Джуліані використовують вагу міжнародної політики США, включаючи затримки важливої допомоги, щоб просувати власні вузькі інтереси", - додала Каптур.

Читайте також: Трамп звинуватив ЗМІ у розкручуванні "українського полювання на відьом"

Елізабет Воррен, учасниця президентських перегонів і конгресвумен, закликає до початку імпічменту Трампа.

"Після звіту Мюллера, Конгрес був зобов'язаний почати імпічмент. Через свою бездіяльність Конгрес став співучасником нещодавніх спроб Трампа отримати іноземну підтримку, щоб допомогти йому на виборах США. Виконайте свій конституційний обов'язок і оголосіть імпічмент президенту", - написала Воррен у Twitter.

Як повідомлялося, у США набирає обертів скандал після того, як співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову Президента Трампа з "іноземним лідером", яким може бути Президент України Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання Дональда Трампа, які, згідно з даними американських ЗМІ, можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах Президента США.

Читайте також: Трамп назвав телефонну розмову з Зеленським чудовою, а скандал - вигаданим

У п'ятницю видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела, ознайомлені із ситуацією, повідомило, що під час телефонної розмови президентів США й України в липні цього року Дональд Трамп принаймні вісім разів повертався до прізвища Джо Байдена в контексті необхідності ініціювати в Україні розслідування проти його сина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-