Суд зняв обвинувачення у халатності з колишніх керівників АЕС «Фукусіма-1»

Суд зняв обвинувачення у халатності з колишніх керівників АЕС «Фукусіма-1»

Укрінформ
Сьогодні, 19 вересня, троє колишніх керівників японської АЕС «Фукусіма-1» були визнані судом невинними у справі про халатність, що призвела до екологічної катастрофи в 2011 році.

Про це повідомляє BBC.

«У четвер Токійський суд виправдав в рамках розгляду справи трьох колишніх керівників Токійської електроенергетичної компанії у справі про халатність, яка була пов'язана з катастрофою на АЕС “Фукусіма” в 2011 році», - йдеться в повідомленні.

Так, невинними були визнані ексголова Токійської електроенергетичної компанії Цунехіса Кацумата і віцепрезиденти Сакае Муто і Ічіро Такекуро.

Слід підкреслити, що це була єдина кримінальна справа, відкрита в результаті ядерної катастрофи з часів аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році. Судовий процес, що почався в червні 2017 року, був проведений за участі призначених Японією адвокатів, після того, як прокуратура вирішила не пред’являти звинувачень керівникам Токійської електроенергетичної компанії, оскільки вважала, що аварії не вдалося б запобігти, навіть якби було вжито захисні заходи.

Читайте також: Японія може скинути в океан радіоактивну воду з Фукусіми

Як повідомлялося, аварія на АЕС «Фукусіма-1» сталася в березні 2011 року, коли в результаті удару цунамі на станції вийшли з ладу системи енергопостачання і охолодження. В результаті в трьох енергоблоках сталося розплавлення палива, яке пропекло захисні корпуси реакторів. Великі території в Японії зазнали забруднення радіоактивними речовинами, з району розташування станції довелося евакуювати десятки тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-