Могеріні закликає Індію і Пакистан до мирного діалогу

Могеріні закликає Індію і Пакистан до мирного діалогу

Укрінформ
Високий представник ЄС Федеріка Могеріні закликала владу Індії і Пакистану до зменшення напруги навколо Кашміру та до діалогу з метою врегулювання суперечок дипломатичним шляхом.

Відповідну промову на сесії Європарламенту у Страсбурзі від імені Високого представника ЄС оголосила міністр з європейських справ Фінляндії, країни, яка головує в Європейській Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша позиція щодо Кашміру залишається незмінною: ми закликаємо Індію і Пакистан до пошуку мирного політичного рішення, з повагою до інтересів населення Кашміру з обох сторін від лінії контролю. Це єдиний шлях до вирішення довготривалої суперечки, яка ...поширює нестабільність та небезпеку в усьому регіоні», - йдеться у заяві.

Могеріні нагадала, що уряд Індії розгорнув значну кількість військ та парамілітарних угруповань у Кашмірі вздовж лінії контролю. Ці дії були представлені як заходи з упередження протестів. Пакистан також розгорнув додаткові військові сили зі свого боку від лінії контролю. В обох країнах проблема Кашміру набула резонансу у політичній риториці.

Як йдеться у виступі, європейська сторона занепокоєна ситуацією на місці подій, де суттєво обмежуються фундаментальні права.

Читайте також: Конфлікт з Індією може перерости в ядерну війну — прем'єр Пакистану

«Надзвичайно важливо, щоб свобода пересування та засоби комунікації були повною мірою відновленні, як і доступ до інших базових послуг. Хоча певні обмежувальні заходи, як повідомляється, були скасовані, ситуація не повернулася до нормального стану. Відбулися арешти політичних лідерів, активістів та правозахисників. Ми продовжуємо закликати обидві сторони до прямого діалогу з метою пошуку мирного рішення, за повної поваги до власних міжнародних зобов’язань щодо дотримання прав людини», - наголошується у промові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-