Мін'юст США хоче засудити Сноудена за його книжку

Мін'юст США хоче засудити Сноудена за його книжку

Укрінформ
Міністерство юстиції США подало позов на Едварда Сноудена за те, що він порушив контракти зі спецслужбами, опублікувавши цього тижня нову книжку.

Про це повідомляє CNN.

"Сноуден уклав угоди про збереження секретності з ЦРУ та Агенцією національної безпеки (АНБ) в період з 2005-го до 2013 року, коли був їхнім працівником", - ідеться в повідомленні.

Як стверджується у позові, за умовами договорів, перед публікацією книжки Сноуден мав подати на розгляд ЦРУ та АНБ матеріали, що стосуються розвідки США.

Крім того, мін'юст вимагає від Сноудена передати всі гонорари й виплати за його книжку під назвою "Постійний запис", оскільки через порушення американського законодавства компанія-видавець не мала законних підстав її друкувати.

Читайте також: Адвокат Сноудена прокоментував його бажання покинути РФ

"Підписавши угоди з ЦРУ про секретність, Сноуден прямо визнав – він розуміє та усвідомлює, що уряд Сполучених Штатів надає йому особливу довіру, дозволивши доступ до секретної інформації", - зазначається у позові.

При цьому мін'юст зауважує, що не намагається обмежити розповсюдження книжки Сноудена.

Як повідомлялося, експрацівник американських спецслужб Едвард Сноуден з 2013 року проживає у Росії, де отримав притулок. У США йому загрожує покарання за обвинуваченням у державній зраді, оскільки він розголосив секретну інформацію про роботу АНБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-