Джонсон виконає рішення суду щодо призупинення роботи парламенту - ЗМІ

Джонсон виконає рішення суду щодо призупинення роботи парламенту - ЗМІ

Укрінформ
Голова уряду Британії Борис Джонсон виконає рішення Верховного суду Великої Британії, якщо той визнає незаконним припинення роботи парламенту на п’ять тижнів.

Про це інформує Independent.

"Голова уряду Британії Борис Джонсон виконає рішення Верховного суду, якщо він визнає пораду Джонсона королеві зупинити роботу парламенту на п’ять тижнів незаконною", - йдеться у повідомлення.

Даючи офіційне зобов'язання від імені Джонсона, генеральний адвокат Шотландії лорд Кін заявив, що прем'єр-міністр "зробить належні кроки" у разі відповідного рішення суду. Однак він не виключив, що глава уряду може порадити королеві зупинити роботу парламенту вдруге.

Лорд Кін заявив про це у розмові з лордом Керром, одним із 11 суддів, які слухають справу щодо законності тимчасового зупинення роботи парламенту.

Читайте також: Джонсон vs парламент: справу розгляне Верховний суд Британії

Як повідомлялося, Верховний суд Великої Британії розгляне дві апеляції та остаточно вирішить, чи мав право прем’єр зупинити на п'ять тижнів роботу парламенту.

Тиждень тому Борис Джонсон зупинив роботу парламенту до 14 жовтня. Таким чином він прагне не дати депутатам зірвати вихід Об’єднаного Королівства з ЄС, запланований на 31 жовтня.

Лондон досі не досяг остаточних домовленостей із Брюсселем щодо Brexit, тому вкрай високою залишається ймовірність жорсткого виходу країни з Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-