Тунісці обирають президента з-поміж більш як 20 кандидатів

Тунісці обирають президента з-поміж більш як 20 кандидатів

Укрінформ
У Тунісі відбувається перший тур дострокових президентських виборів. У виборчому бюлетені - більш ніж 20 прізвищ кандидатів.

Про це повідомляє DW.

"Під час голосування в неділю, 15 вересня, громадяни Тунісу матимуть змогу обирати між більш ніж 20-ма кандидатами в президенти", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за президентське крісло змагаються як колишні, так і чинні високопосадовці. Серед них є й ісламісти, а також прибічники колишнього президента Зіна аль-Абідіна Бен Алі, котрий авторитарно правив до революції 2011 року, після чого залишив країну.

Читайте також: НБУ та Центробанк Тунісу підписали Меморандум про взаєморозуміння

Зокрема, на найвищий пост претендують виконувач обов'язків спікера парламенту Абдельфаттах Муру, якого висунула помірковано ісламістська партія "Ан-Нахда", керівник уряду Юсеф Шахед та міністр оборони Абдель Карим аз-Збіді.

Серед фаворитів виборчих перегонів - і туніський медіамагнат Набіль Каруї, який перебуває за ґратами через підозри у відмиванні коштів.

За прогнозами, жоден кандидат у першому турі не здобуде необхідної для перемоги абсолютної більшості.

Дата другого туру наразі не визначена. Виборча комісія має оголосити попередні результати першого туру до 17 вересня.

Загалом, перший тур голосування на виборах президента Тунісу планувалося провести 17 листопада. Однак після смерті 25 липня експрезидента Біжи Каїда ес-Себсі було ухвалено рішення про організацію дострокового голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-