У Любліні відзначили чотири роки від створення ЛитПолУкрБриг

У Любліні відзначили чотири роки від створення ЛитПолУкрБриг

Укрінформ
У Любліні, що на південному сході Польщі, у п’ятницю відзначено чотириріччя існування міжнародної литовсько-польсько-української бригади ЛитПолУкрБриг.

Участь у заході взяли українські дипломати, командування польської армії, місцеві жителі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Для нас ця бригада має величезне не лише практичне, але й символічне значення. Ми відчуваємо підтримку Польщі, Литви, підтримку наших військових друзів у боротьбі з Росією”, - заявив під час урочистих заходів посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Він додав, що обмін досвідом з країнами НАТО допомагає Україні реформувати свою армію на шляху євроатлантичної та європейської інтеграції та доводити її до відповідних стандартів Альянсу.

Читайте також: ЛитПолУкрБриг зміцнює перспективу вступу України в НАТО - Дуда

Заступник генерального командувача родів Збройних сил Польщі генерал Ян Слівка підкреслив, що бригада не лише важлива для двосторонньої співпраці, але й забезпечення миру у цій частині Європи. Він зауважив, що бригада є важливим тактичним з’єднанням трьох країн, які спільно реалізують свої завдання, наприклад навчальні.

Читайте також: Візит Зеленського у Польщу дозволить скоординувати протидію Nord Stream 2 — Дещиця

Як повідомлялося, угоду про створення ЛитПолУкрБриг було підписано у вересні 2014 року, остаточно її було сформовано восени 2015 року, а оперативну здатність з’єднання осягнуло в січні 2017 року. Восени 2017 року бригада отримала бойовий прапор та почесне ім’я імені Костянтина Острозького. Командування бригади розташоване у Любліні, вище командування змінюється кожні три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-