Військові РФ та Білорусі відпрацьовують “протидію терористам” танками та артилерією — InformNapalm

Військові РФ та Білорусі відпрацьовують “протидію терористам” танками та артилерією — InformNapalm

Укрінформ
У російсько-білоруських військових навчаннях “Щит Союзу-2019”, де, як задекларовано, відпрацьовується “антитерористична операція”, задіяні 230 танків, 240 артилерійських систем, 190 систем залпового вогню, та до 70 військових літаків і бойових гелікоптерів.

Про це повідомляє InformNapalm.

Російсько-білоруські навчання “Щит Союзу-2019” стартували на полігоні Муліно Нижньогородської області 13 вересня 2019 року.

“У Нижньогородську область стягнули 12 000 військовослужбовців і близько 1000 одиниць озброєння та техніки. Серед них 230 танків, 240 артилерійських систем, 360 броньованих машин, 190 систем залпового вогню, до 70 військових літаків та бойових гелікоптерів”, - повідомляє видання.

Як зазначається, переважна частина особового складу, озброєння та техніки належить Російській Федерації. Від Республіки Білорусь, яка бере участь у навчаннях, до Росії прибули 4000 військовослужбовців, понад 100 танків та бронемашин, 50 реактивних систем залпового вогню та іншого озброєння. Раніше міністерство оборони Білорусі повідомляло, що в навчаннях братимуть участь військовослужбовці 120-ї і 19-ї гвардійських окремих механізованих бригад Північно-західного оперативного командування.

За інформацією волонтерів InformNapalm, навчання триватимуть із 13 по 19 вересня 2019 року та матимуть два етапи так званої “антитерористичної операції”: планування, пошук, блокування та знищення незаконних збройних формувань і диверсійно-розвідувальних груп противника; відпрацювання питань управління військами в ході оборонних дій зі стабілізації ситуації.

Видання нагадує, що 13 вересня в Україні на Яворівському полігоні Львівської області розпочалися міжнародні навчання Rapid Trident-2019, які триватимуть до 28 вересня.

У них беруть участь 3600 військовослужбовців і 600 одиниць техніки з 11 країн. Також буде задіяна багатонаціональна Литовсько-польсько-українська бригада імені князя Костянтина Острозького. Попри те, що навчання є українсько-американськими, погодження на участь у Rapid Trident-2019 надіслали також оборонні відомства Великої Британії, Канади, Грузії, Литви, Туреччини, Молдови, Болгарії, Польщі, Румунії.

Як зазначається, бойове ядро особового складу на навчаннях становитимуть військовослужбовці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади оперативного командування «Захід». Ця військова частина була сформована під час бойових дій на Донбасі. Усі військові, які плануються до участі в маневрах, мають реальний бойовий досвід. Від американської сторони участь у навчаннях братиме рота «Дельта».

Згідно зі сценарієм маневрів, українські військові та підрозділи країн-партнерів вчитимуться протидіяти збройній агресії в умовах гібридної війни. Відпрацьовуватимуться завдання бойового, логістичного та гуманітарного характеру. Ще одним важливим аспектом стане оцінювання деяких підрозділів ЗСУ в межах Концепції оперативних можливостей НАТО. Також метою навчань є відпрацювання спільних дій у складі миротворчих коаліційних сил.

Читайте також: Білорусь платить Росії податки за санаторій в окупованому Криму - InformNapalm

Волонтери InformNapalm, аналізуючи вищенаведені навчання, підкреслюють: “Якщо Росія, затягнувши до себе Білорусь як “союзника”, декларує “виключно оборонний характер навчань “Щит Союзу-2019” і при цьому зібрала купу танків, гармат, РСЗВ, літаків та численний особовий склад для тренування “зачистки” визначених районів від “збройних формувань”, то в Україні фокус міжнародних навчань на гуманітарній та логістичній складовій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-