Єврокомісар Ган назвав ключовий індикатор для країн-кандидатів до ЄС

Єврокомісар Ган назвав ключовий індикатор для країн-кандидатів до ЄС

Укрінформ
Єврокомісар Йоганнес Ган наголосив, що забезпечення належного рівня свободи висловлювань та медіа є одним із ключових індикаторів, які визначають готовність країни-кандидата до членства в ЄС.
Про це єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення заявив у п’ятницю у столиці Чорногорії Подгориці, де 12-13 вересня проходять медіадні ЄС-Західні Балкани, повідомляє сайт Єврокомісії.

«Свобода висловлювання та свобода медіа є частиною тієї основи, на якій побудований весь наш (Європейський) Союз. Вони також є ключовими політичними індикаторами під час процесу входження. З огляду на тривожний розвиток подій у регіоні, від неправомірного політичного втручання до розповсюдження дезінформації, цього року медіадні присвячені стосунками між медіа і політиками та покликані прокласти шлях до поліпшення поточної ситуації», - зазначив Ган.

Цього року в заходах медіа-днів ЄС-Західні Балкани взяли участь більше 350 представників преси та громадських організацій, а також політики з країн регіону та Євросоюзу.

Читайте також: Могеріні зробила заяву з нагоди Міжнародного дня демократії

Як йдеться у повідомленні Єврокомісії, ЄС здійснює довгостроковий стратегічний підхід стосовно підтримки свободи медіа в регіоні Західних Балкан, і вже надав 20 мільйонів євро для підтримки п’яти регіональних проектів та ініціатив у сфері свободи слова у шести балканських країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-