Нетаньягу заперечив інформацію Politico, що ізраїльська розвідка шпигувала у США

Нетаньягу заперечив інформацію Politico, що ізраїльська розвідка шпигувала у США

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу категорично відкинув звинувачення у тому, що ізраїльська розвідка шпигувала у США.

Про це інформує BBC.

"Голова Ізраїлю Біньямін Нетаньягу категорично заперечив повідомлення про те, що ізраїльська розвідка шпигувала у США", - йдеться у повідомленні.

"Є давнє зобов'язання, та директива ізраїльського уряду не брати участь у жодних розвідувальних операціях у США", - заявили в уряді Ізраїлю.

Раніше Politico розмістила статтю, де цитувала трьох колишніх високопосадовців США, які стверджують, що ймовірно, шпигунські прилади спостереження, знайдені біля Білого дому були ізраїльськими. В уряді Нетаньягу назвали цю інформацію "кричущою брехнею".

Читайте також: Нетаньягу допускає повномасштабну операцію в секторі Газа

Один з колишніх чиновників, який анонімно надав інформацію, припустив, що знайдені прилади, ймовірно, мали збирати інформацію щодо президента США Дональда Трампа. Він сказав, що незрозуміло, чи вдалося їм виконати місію. Контррозвідувальні агенти ФБР здійснили аналіз, щоб з’ясувати, звідки походять пристрої. "Було досить зрозуміло, що ізраїльтяни причетні до цього", - заявив колишній високопоставлений співробітник розвідки у інтерв'ю Politico.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-