США активують Міжамериканський договір взаємодопомоги Венесуелі

США активують Міжамериканський договір взаємодопомоги Венесуелі

Укрінформ
Сполучені Штати і ще 10 країн активують Міжамериканський договір взаємної допомоги (TIAR) на підтримку громадян Венесуели.

Про це йдеться у заяві держсекретаря США Майка Помпео.

“США приєднуються до тимчасового уряду Венесуели й 10 країн в активації Міжамериканського договору взаємної допомоги”, - йдеться у заяві.

Як зазначив Помпео, завдяки цій активації США демонструють підтримку тимчасовому уряду Венесуели й визнають дестабілізуючий вплив зі сторони режиму Мадуро не тільки на власних громадян, а й у регіоні.

За словами держсекретаря, країни обговорять всі економічні й політичні варіанти вирішення кризи у Венесуелі.

Як відомо, головним принципом Міжамериканського договору взаємної допомоги є те, що зовнішній напад на одного з членів має вважатися нападом на всіх. Його підписали майже всі країни Американського континенту

Читайте також: США виділяють додаткові $120 мільйонів на подолання кризи у Венесуелі

Як повідомлялося, у Венесуелі триває конституційна й економічна криза. На тлі цих подій голова Національної асамблеї Венесуели Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни і склав присягу. Він заявив, що Ніколас Мадуро, який у травні 2018 року оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатний виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-