У НАТО відбулася церемонія вшанування загиблих під час трагедії 9/11

У НАТО відбулася церемонія вшанування загиблих під час трагедії 9/11

Укрінформ
У брюссельській штаб-квартирі НАТО відбулася церемонія вшанування пам’яті жертв терористичних атак у США, які були здійснені смертниками 11 вересня 2001 року.

Про це повідомляється на сайті Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який взяв участь у церемонії, нагадав, що трагедія 9/11 призвела до єдиного на цей час в історії застосування статті Вашингтонського договору щодо колективної оборони Альянсу, що продемонструвало єдність країн-союзниць у боротьбі з глобальною загрозою тероризму.

«Європа та Північна Америка мають продовжувати залишатися разом, як ми стояли разом після подій 9/11, об'єднані спільним зобов’язанням захистити наші народи й цінності», - зауважив керівник НАТО.

Як відомо, 11 вересня 2001 року на території США відбулася серія скоординованих терористичних атак. Групи терористів-смертників загальною кількістю 19 осіб захопили чотири пасажирські авіалайнери компаній United Airlines і American Airlines.

Читайте також: У Нью-Йорку вшановують пам`ять жертв теракту 11 вересня

Терористи скерували два літаки у вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, один лайнер врізався в споруду Пентагону (поблизу Вашингтона). У четвертому літаку пасажири й команда вчинили опір терористам, після чого він упав на поле поблизу містечка Шанксвілл у штаті Пенсильванія.

Внаслідок нападу загинуло 2996 осіб, понад 6 тис. людей дістали поранення.

Фото: НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-