Урсулі фон дер Ляєн закидають створення в Єврокомісії посади

Урсулі фон дер Ляєн закидають створення в Єврокомісії посади "з ксенофобським підтекстом"

Укрінформ
Майбутню президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн піддали критиці в ксенофобії за створення нової посади в цій установі ЄС.
Про це повідомляє BBC.

«Майбутню президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн звинуватили у створенні нової посади з ксенофобським підтекстом. Зокрема, посада єврокомісара з питань міграції внутрішніх справ та громадянства матиме назву "Захист Європейського способу життя". Нову назву швидко розкритикували представники неурядових організацій, політики і звичайні користувачі соціальних мережах», - йдеться в повідомленні.

Так, наприклад, німецька євродепутатка Ска Келлер, яка очолює групу партії «Зелені» в Європарламенті, висловила стурбованість тим, що нова посада передбачає «протиріччя між підтримкою біженців та європейськими цінностями». А французький євродепутат Демієн Кареме заявив, що нова назва – "гидота". У свою чергу, керівник офісу європейських інституцій Amnesty International Ева Гедді заявила, що «поєднання міграції з безпекою у портфелі уповноваженого з питань захисту нашого європейського способу життя ризикує надіслати тривожне повідомлення».

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн офіційно представила новий склад Єврокомісії

Як відомо, Урсула Фон дер Ляєн перейменували низку посад у новій Європейській комісії, яка почне роботу з 1 листопада, щоб зробити їх менш офіційними та більш орієнтованими на поставлені завдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-