"Шпигун" Смоленков мав доступ до інформації з адміністрації Путііна - росЗМІ

Укрінформ
Олег Смоленков, якого ЗМІ назвали ймовірним інформатором ЦРУ у російській владі, останні п'ять років до від'їзду працював головним радником в апараті помічника президента Юрія Ушакова.

Про це розповіло джерело "Ведомостей", близьке до спецслужб.

За словами джерела, на цій посаді він міг мати доступ до "чутливої" інформації, в тому числі від спецслужб.

За його словами, ні під час роботи в посольстві Росії в США, ні під час роботи в управлінні президента з питань зовнішньої політики Смоленков не був допущений до секретних відомостей, але з розмов з колегами міг дізнаватися інформацію, цікаву спецслужбам США. Колеги його вважали виконавчим чиновником і хвалили. Іноді Смоленков виявляв надмірну цікавість, яка не була схожа на простий інтерес, але оскільки колеги його знали не перший рік, то в довірчих розмовах могли бути досить відверті.

Читайте також: Кремль підтвердив роботу агента США в адміністрації Путіна

Раніше в понеділок американський телеканал CNN повідомив про те, що у 2017 році з Росії було екстрено евакуйовано «найбільш цінного інформатора американських спецслужб у владних структурах РФ". Пізніше російські ЗМІ повідомили, що високопоставленим російським чиновником, якого завербувало ЦРУ і якого у 2017 році евакуювали з Росії через побоювання в можливому викритті, може бути співробітник адміністрації президента РФ Олег Смоленков.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков визнав у вівторок, що Олег Смоленков, раніше названий можливим «суперагентом» ЦРУ в Кремлі, дійсно працював в адміністрації президента, але був звільнений кілька років тому. Але працював він, за словами Пєскова, не на високій посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-