Бомбардувальники США у Британії мають захистити союзників у Європі – командир ескадрильї

Бомбардувальники США у Британії мають захистити союзників у Європі – командир ескадрильї

Укрінформ
Розгортання бойового підрозділу бомбардувальників B-2 Spirit з технологією СТЕЛС, які здатні нести як звичайне, так і ядерне озброєння, має засвідчити присутність США у регіоні та гарантувати захист союзників по НАТО та партнерів у Європі від нападу будь-якого агресора.

Про це під час телефонної пресконференції, яку було організовано медіа-хабом США в Брюсселі, заявив командир 501 допоміжної ескадрильї полковник ВПС США Курт Вендт (Kurt Wendt).

Саме так він відповів на запитання кореспондента Укрінформу про те, якою є доцільність присутності американських бомбардувальників у регіоні, з огляду на характер сучасних гібридних конфліктів, де дуже важко провести лінію розділу між противниками і союзниками, що ускладнює масоване застосування сили.

"Завдання оперативного загону бомбардувальників є переконати наших союзників, а також наших партнерів, включаючи всіх партнерів наших союзників по НАТО, що Сполучені Штати знаходяться тут, щоб бути на вашому боці. Це означає стримування потенційних агресорів", - наголосив американський офіцер.

Він підкреслив, що розгортання американської ескадрильї не має на меті стримування якихось конкретних груп, держав або організацій.

"Ми тут для того, щоб стримати будь-якого потенційного агресора. Але нашим головним завданням є надати впевненості нашим партнерам, а також тренуватися та відпрацьовувати взаємосумісність з нашими союзниками по НАТО", - підкреслив полковник Курт Вендт.

Читайте також: Винищувачі НАТО в Балтії за тиждень супроводили 18 російських військових літаків

Як зазначили учасники телефонної пресконференції, Американська 509 ескадрилья бомбардувальників В-2 СТЕЛС у супроводі 501 допоміжної ескадрильї ВПС США означають повернення американських стратегічних літаків в Європу. Літаки дислокуватимуться на Королівській авіаційній базі Fairford, яка була збудована свого часу саме для підтримки таких операцій стримування.

Фото: @PACAF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-