Данія втратила близько $600 тисяч через скасований візит Трампа – ЗМІ

Данія втратила близько $600 тисяч через скасований візит Трампа – ЗМІ

Укрінформ
Підготовчі заходи влади в Данії до візиту президента США Дональда Трампа, який згодом був скасований, не знадобилися, однак коштували казні понад півмільйона доларів.

Про це йдеться в публікації американського інформагентства Bloomberg.

"Поліція Данії витратила близько 4 млн крон (600 тис. доларів США) на заходи з підготовки до візиту Дональда Трампа в Копенгаген, який був скасований", - зазначається в повідомленні з посиланням на місцеві медіа.

Глава Білого дому планував відвідати Данію 2-3 вересня, але відмовився від турне через суперечку з прем'єр-міністром країни Метте Фредеріксен з приводу можливої купівлі Сполученими Штатами Гренландії.

Читайте також: Демонстранти у Гонконзі попросили Трампа про допомогу

Як уточнюється, до витрат входять гроші, що передбачалися на посилену поліцейську охорону під час візиту. Зокрема, йдеться про компенсації за анульовані відпустки для офіцерів, а також за орендоване житло для полісменів у відрядженні.

Нагадаємо: минулого місяця Дональд Трамп заявив про готовність купити у Данії Гренландію. У тому числі, було зазначено, що США готові взяти на себе виплату гренландській автономній владі $600 млн щорічно на підтримку економіки й соціальної сфери острова – стільки зараз платить Данія. 

Читайте також: Гренландці вважають, що Трамп мав би порадитись з ними щодо зміни статусу острова

У відповідь голова уряду Данії висловила сподівання, що президент США жартує, та назвала це "абсурдною дискусією". Після цього президент США скасував свій візит до Копенгагена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-