Уряд Гонконгу заявляє про іноземне втручання у протести

Уряд Гонконгу заявляє про іноземне втручання у протести

Укрінформ
Влада Гонконгу розцінює заяви законодавців інших країн щодо подій навколо тривалих протестів у Гонконзі як втручання у внутрішні справи.
Про це повідомляє Prensa Latina.

"Уряд Гонконгу - території на півдні Китаю, у понеділок засудив зовнішнє втручання у його внутрішні справи та підтримку законодавцями інших країн протестного руху, що триває у місті", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, влада спеціального адміністративного регіону Гонконг (HKSAR) категорично засудила заклики до повторного внесення на розгляд Конгресу США так званого законопроєкту про права людини та демократію у Гонконгу, який нещодавно запропонували деякі американські законодавці.

Напередодні учасники протестів у Гонконгу вирушили до консульства США та закликали президента Дональда Трампа втрутитися у ситуацію та схвалити зазначений закон.

Адміністрація Гонконгу охарактеризувала цей законопроєкт як акт втручання у внутрішні справи.

"Законодавчі органи інших держав не повинні жодним чином втручатися у внутрішні справи Гонконгу, з моменту повернення Гонконгу до КНР, права та свободи людини у Гонконзі повністю захищені законодавством Гонконгу", - йдеться у заяві адміністрації.

Як повідомлялося, масове обурення громадян Гонконгу та початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю.

Читайте також: У Гонконгу відкликали скандальний законопроєкт про екстрадицію, що спричинив протести

Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила про призупинення розгляду законопроєкту про екстрадицію до КНР, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати відставки Керрі Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, що тривають з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

4 вересня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам офіційно відкликала законопроєкт про екстрадицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-