Євросоюз надав допомогу Багамам, що постраждали від урагану Доріан

Євросоюз надав допомогу Багамам, що постраждали від урагану Доріан

Укрінформ
Єврокомісія оголосила про виділення перших 500 тисяч євро для невідкладної допомоги населенню Багамських островів, які минулого тижня пережили найсильніший в історії ураган "Доріан".

Повідомлення про це оприлюднене на сайті Європейської Комісії.

Як зазначається, це фінансування буде спрямовано на вирішення невідкладних потреб – надання притулку, забезпечення водою та засобами гігієни, продуктами харчування тощо.

"Ураган "Доріан" залишив по собі зруйновані домівки та велику кількість жертв. Ми зробимо все можливе, щоб допомогти цим людям на місті події. Наші думки зараз з тими, хто постраждав внаслідок цієї трагедії, із владою Багамських островів та з мужніми рятувальниками, які відразу почали діяти. ЄС готовий надавати їм подальшу допомогу", - зазначив Єврокомісар з гуманітарної допомоги та кризового менеджменту Христос Стиліанідіс.

Читайте також: Наслідки урагану "Доріан" на Багамах

Як повідомляється, Центр ЄС з реагування на надзвичайні події перебуває у тісному контакті із адміністративними органами Багамських островів для моніторингу ситуації та для спрямування подальшої допомоги. На місце подій відбула група гуманітарних експертів ЄС для координації такої допомоги та визначення обсягів першочергових потреб постраждалого населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-