Японія хоче ввести поліційний контроль за спірними островами - ЗМІ

Японія хоче ввести поліційний контроль за спірними островами - ЗМІ

Укрінформ
Національне поліційние управління Японії у 2020 році розмістить свій перший спеціальний підрозділ у префектурі Окінава.

Про це повідомляє NHK.

"Національне поліційне управління Японії розмістить у фінансовому 2020 році свій перший спеціальний підрозділ у префектурі Окінава з метою боротьби з порушниками, які вдираються на віддалені острови у прикордонних районах", - йдеться в повідомленні.

Цей підрозділ буде створено в рамках префектуральної поліції Окінава. До нього увійдуть спеціально підготовлені поліціянти, озброєні пістолетами-кулеметами для гарантування безпеки.

Читайте також: В Японії "відправили на пенсію" суперкомп'ютер K

Зазначається, що японський уряд контролює острови Сенкаку і дотримується позиції, що вони - невіддільна частина території країни, однак свої претензії на них пред'являють також Китай і Тайвань.

Нагадаємо: у 2012 році члени групи активістів із Гонконгу висадилися на островах Сенкаку в Східно-Китайському морі. Пізніше їх заарештували за незаконну висадку на цих островах.

Кораблі китайського уряду також неодноразово заходили в територіальні води Японії поблизу островів Сенкаку. Сили самооборони Японії та Управління берегової охорони вже посилили патрулювання навколо островів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-