У Туреччині за тиждень затримали майже 6 тисяч нелегалів

У Туреччині за тиждень затримали майже 6 тисяч нелегалів

Укрінформ
У Туреччині за минулий тиждень затримано 5,8 тисячі нелегальних мігрантів, більшість яких прямувала до Європи.

Про це повідомляє інформаційне агентство «Анадолу».

«За минулий тиждень по всій Туреччині було затримано не менше 5885 нелегальних мігрантів», - повідомляє агентство з посиланням на дані профільних відомств.

Зокрема, в результаті численних операцій, проведених жандармськими силами в північно-західній провінції Едірне, що межує з Грецією та Болгарією, було затримано 3452 мігрантів. У прибережних провінціях Чанаккале, Баликесір, Айдин, Ізмір та Мугла турецька берегова охорона та жандармерія затримали загалом 2050 мігрантів, які намагалися потрапити до Європи через Грецію.

Читайте також: Туреччина витратила на мігрантів $37 мільярдів – МЗС

Здебільшого серед затриманих громадяни Пакистану, Конго, Сирії, Іраку, Афганістану, Тунісу, Кувейту, Марокко, Туркменістану, Єгипту, Бангладеші, Індії, Алжиру, Сомалі, Гани, Ємену, Палестини, Еритреї та Нігерії.

Усіх затриманих було доставлено до лікарень для надання медичної допомоги або до регіональних осередків міграційної служби.

Читайте також: Біля берегів Туреччини тоне корабель

Як повідомлялося, у 2018 році в Туреччині було затримано близько 268 тисяч нелегальних мігрантів. Туреччина лишається ключовим транзитним пунктом для нелегальних мігрантів, які прагнуть потрапити до Європи, щоб почати нове життя. Частина з них рятуються від війни та переслідувань.

У Женеві 17-18 грудня проходитиме Глобальний форум у справах біженців. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган співголовуватиме на форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-